Skridttæller guide

En skridttæller er en af de mest tilgængelige redskaber til at måle din daglige aktivitet, der samtidig er et af de mest undervurderede. Den enkle med dog smarte gadget er muligvis blevet undervurderet med tiden, men er dog ganske udbredt i dag. Du finder nemlig mange forskellige muligheder, hvor skridttæller funktionen også findes i diverse fitness armbånd som pulsure, aktivitetsmålere m.m. Hvor man kan sige, at mulighederne nok dækker over mange forskellige navne, men ofte har de samme funktioner. En skridttæller er dog noget mere enkel og billig. Og i denne guide / test har vi fokuseret kun på denne gadget.

Her nedenfor finder du gode modeller der er velegnet både til dig som senior, men også helt unge mennesker. Helt ligesom du får svar på hvad en skridttæller koster, hvilken der er bedst, hvad og hvordan i forhold til de forskellige muligheder.

 

Tanita PD 637

køb ur med skridttæller og kalorietællerTanita PD 637 skridttæller er brugervenlig, billig og driftsikker. Det har gjort den til testvinder i forskellige uafhængige test da modellen kom på markedet, helt ligesom den har scoret høje karakter ved forskellige magasiner.

PD 637 er enkel at have med dig når du går, og sammenholdt med brugervenligheden er den ganske velegnet til ældre helt ligesom de yngre.

Skærmen er letlæselig. Og selvom du finder mange flere avanceret modeller med diverse funktioner, giver denne model dig de fornødne tal indenfor måling af antal skridt, kalorietæller og den distance du har gået gennem dagen. Og den kommer også med pace-funktion som ved hjælp af små bip-lyde, kan give dig hjælp til at holde et bestemt tempo.

En god og præcis model til en fornuftig pris i mellem prisklassen i en høj kvalitet.

 • Skridt, kalorie og distanceberegner
 • Med ur / stopur
 • Pacer funktion
 • 28 g vægt
 • Mål: 50 x 40 x 25
 • Pris: 299,- kr.

 

 

Billig skridttæller med 2D sensor

køb ren billig pedometer til seniorEn af de billige modeller er denne skridttæller som du kan købe til lige omkring 100 kr. Den kommer ikke i samme kvalitet som Tanita PD 637, men du får dog en model der kan kan det væsentlige; nemlig tælle dine skridt.

Display er i en okay størrelse, der dog godt kunne være større for mange seniorer. Men dog i en størrelse der kan bruges af de fleste uden nedsat syn.

Modellen kommer med låg omkring knapperne, så du ikke kommer til at trykke på noget under brug; f.eks. du kommer til at bukke dig.

Skridttælleren kommer med 2D acceleration sensor der hjælper til at give den præcise måling, hvor pedometeret ikke måler de første seks skridt.

 • Skridttæller
 • CE godkendt
 • Måler fra 9 – 999.9999
 • Pris: 99,- kr.

 

 

Select skridttæller

Køb den billige sorte Select pedometerEn anden billig og enkel skridttæller i fin kvalitet til der er velegnet til ældre, kan være denne Select model. Men denne får du en simpel model der tæller din distance og skridt med en god nøjagtighed.

Udseende er ganske klassisk uden at være moderne. Modellen har fået gode anmeldelser i diverse test og ved brugere. Den robuste kvalitet i hård plastik, brugervenlig og præcision er de store fordele.

Select er kendt for sportsudstyr som fodbolde, tøj m.m. og selvfølgelig også gadgets til træning som et pedometer, der er den engelske betegnelse for skridttællere. Der er ikke mange funktioner, men du får dog en indbyget kalorietæller. Denne kalorietæller funktion er dog ikke nøjagtigt, og du skal ikke tage den for at være effektiv.

Køb Select modellen hvis du ønsker en effektiv, billig og robust model der kan holde i flere år frem.

 • Skridt, distance og kalorieforbrug
 • Ur
 • Fin display med 3 knapper
 • Pris: 125,- kr.

 

 

Omron Walking Style IV

Køb Omron pedometer til ældreEn dyrere og noget mere moderne skridttæller er denne Omron Walking Style IV. Omron er kendt for der gode kvalitets indenfor skridttællere, hvor denne er en opgradering af Omron Walking Style 3 der er testvinder og en af de bedste solgte Omron modeller.

Omron Walking Style IV giver dig nøjagtige målinger, hvor funktionen tillader aflæsning op til syv dage med sin indbygget hukommelse, hvilket den også får gode brugeranmeldelser for.

Modellen giver mulighed for at tælle skridt, kalorieforbrug, afstand og kommer med indbygget accelerometer. Det giver dig nøjagtige resultater ved at bruge din hastighed og bevægelse til målingen. Modellen scorer højt på funktionen i adskillige test, for præcision er trods alt en vigtig detalje.

 • Skridttæller, distance og kalorietæller
 • Ur
 • Accelerometer
 • 7 dages hukommelse
 • Pris: 264,- kr.

 

 

Omron Walking Style Pro 2.0

skridttæller hvor mange skridt om dagen?En nyere model fra Omron er denne Walking Style Pro 2.0 der næsten er identisk i kvalitet, brugervenlighed og præcision som den forrige Omron pedometer. Men Omron Walking Style Pro 2.0 er dog mere moderne, da du får en skridttæller med sensor teknologi der gør det muligt at tilslutte online.

Brug modellen til online data i sociale aspekter. Det er en selvfølgelig ikke en nødvendighed ud i at tælle dine daglige skridt, men hvis du elsker teknologi, kan det være en smart finesse at ”lege” med. Ulempen er, at du logisk nok betaler det mere for denne funktion, som kan være ret overflødig for de fleste mennesker.

Walking Style Pro 2.0 der er en opgradering af den originale Walking Style Pro, kommer også med Tri Axis Technology. Dette er med til at give mere præcis måling af dine daglige skridt. Modellens design er ganske fint, og du kan have modellen i lommen frem for at skulle sætte den fast i buksekant eller bælte.

 • Skridt, kalorietæller, distanceberegner
 • Til bælte, taske, hals eller i lomme
 • 24 timers ur
 • USB tilslutning
 • 21 dage lagring af data
 • 7 dages hukommelse
 • Pris: 299,- kr.

Motivation og den daglige fysiske aktivitet

En skridttæller ofte indbygget i mange andre gadgets som bruges til at optimere din træning. En skridttæller virker for mange som en rigtig god motivation, da det er et simpelt tal du skal forholde dig til.

”Kan jeg gå flere skridt end jeg gjorde i går?”

En tommelfingerregel på lige fod med at du skal motionere 30 minutter om dagen, er, at du skal tilbagelægge 10.000 skridt om dagen. For børn, er det 12.000 skridt. Til seniorer kan det være en god hjælp helt ligesom det kan være fordelagtigt for ældre der arbejder.

Jobsituationerne er med tiden blevet mindre fysisk aktiv, hvor der i dag nu er rigtig mange der arbejder på et kontor. Disse beskæftigelser kan volde en del udfordringer med at nå de 10.000 skridt om dagen, men det er bl.a. derfor at en skridttæller skal integreres i din dagligdag, hvis du er en af dem der sidder ved skrivebord en stor del af dagen.

Hvis du eksempelvis benytter dig af en skridttæller i løbet af din arbejdsdag, lige fra du står op til du er hjemme fra arbejdet, så kan det være du får en chok over hvor langt du er fra de 10.000 skridt, som din skridttæller vil røbe. Det kan selvfølgelig også være at du oplever at din skridttæller fortæller dig at du rent faktisk går op mod de 10.000 skridt om dagen, men det er bare langt fra størstedelen af dagens Danmark.

De mennesker der vælger at arbejde med deres skridttæller, går oftest over i en opgradering i løbet af kort tid. En skridttæller kan være en rigtig god start på at opbygge en sund livsstil.

Der er flere end én skridttæller …

Der findes rigtig mange forskellige på markedet, så det er lige med at finde den helt rigtige skridttæller til dig. Du kan tilmed downloade en app til din smartphone og benytte den som en skridttæller.

Men husk på, at kvalitet og pris går hånd i hånd, og det gør det også når du skal vælge en skridttæller.

Om ikke andet er der også forskel på diverse funktioner, hvor du bl.a. kan købe en skridttæller der også kan lagre dine skridt for flere dage bagud, således at du kan gå tilbage i tiden og se hvor mange skridt du har tilbagelagt de forrige dage og holde styr på din udvikling – eller dovenskab.

Du kan tilmed få en skridttæller der udelukkende er til løb, en skridttæller til dans, almindelig gang og så er der de klassiske der tæller skridt når du går forlæns. Og ja, de fungerer ikke nær så godt hvis du går baglæns, men det er heller ikke et ’rigtigt’ skridt du tager, når du går baglæns. 

Præcision

Et nøgleord når det er vedrørende en skridttæller. En skridttæller skal være præcis, således at den eksempelvis ikke tæller det som et skridt, hvis du slår foden ind i en høj kant og er lige ved at vælte.

En skridttæller med en præcision på 100% findes ikke endnu, men de der er mest præcise, har en nøjagtighed på 95%, som gør at de i 95% af adskillelige tilfælde kan vurdere om hvorvidt det er et skridt eller ej, som skal indgå i dens tælling.

Før i tiden, dem vi kender og associere med Happy Meals havde en nøjagtighed mellem 45 og 55%, hvilket giver en god forståelse for at skridttællere har fået sådan et mindre seriøst ry.

Placering

Placering har en rigtig væsentlig betydning når du benytter dig af en skridttæller. En skridttæller skal være så tæt på dit ben som muligt. Mange begår den fejl at tage et par rigtig tykke joggingbukser på, have dem helt op til, måske endda over, taljen. Her er skridttælleren placeret på et tykt tekstil ved joggingbuksernes kant, som gør den mindre præcis i dens tælling, også fordi at det ikke er ved din talje at dine skridt bliver målt.

Kom i gang

Hvad venter du på? Du bør benytte dig af en skridttæller hurtigst muligt. Dog anbefales det aldrig at hente en app, da disse har en lignende nøjagtighed som dem i slut 90’erne eller start 00’erne.

Ellers er det bare at komme i gang med at bruge en skridttæller, hvor du i den første uge bør lave en ’føler’ og analysere hvor mange skridt du ca. tilbagelægger pr. dag.

En god start er her at du noterer 5-7 dage hvor du går ganske normalt og analysere efterfølgende. Herefter finder du gennemsnittet ved at plusse alle skridtene du har taget for alle dage, og dividere tallet med antallet af dage du har brugt.

Eksempel:

Hvis du har gået 4.000 skridt mandag, 2.500 skridt tirsdag, 5.200 skridt onsdag, 3.000 skridt torsdag og 6.000 skridt om fredagen, så lyder regnestykket sådan: 4000+2500+5200+3000+6000=20.700 skridt.

Herefter dividerer du dét tal, med antallet af dage. I dette tilfælde var det 5 dage: 20700/5= 4.140 skridt.

Det er nemt for dig at sætte et mål, der lyder på at du skal gå mindst 4.140 skridt om dagen, de næste 5 dage.

Så har du gennemført dit første mål og du kan overveje hvad dit næste mål skal være. På denne måde aktiverer og ikke mindst motivere du dig selv, til at gøre noget godt for din krop.

Det er målene der gør at du får mest ud af din skridttæller, i samarbejde med din vilje.

Fandt du svar?
Sending
Giv din bedømmelse her
5 (1 vote)

Giv din mening til kende her